opgeblazen kikker


opgeblazen kikker 1.0

iemand die zich beter of stoerder voordoet dan hij is; iemand die hoog opgeeft van zichzelf; iemand die over iets of iemand opschept; blaaskaak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een opgeblazen kikker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Ben je niet wie je zou willen zijn, dan start je met een minderwaardigheidscomplex, trek je navenante partners aan, opgeblazen kikkers inbegrepen.

      http://www.schoolvoorastrologie.be/ARTIKEL.htm

      Terwijl het vliegtuig zich sidderend een weg boorde door de grijze wolkenmassa boven Nederland, las ik 'Geen universum, de huisbioscoop van Harry Mulisch' door Arjan Peters. Eenmaal boven in de blauwe lucht dacht ik, voor de zoveelste maal uit mijn goede humeur gehaald: wat een blaaskaak, wat een opgeblazen kikker, die Arjan Peters.

      http://www.groene.nl/1998/44/de-kikker-als-lakei,

      Keilson was in september al geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Dat gesprek had me geïntrigeerd door de clash van uitersten: een opgeblazen kikker, op jacht naar quotes, en een wijze, oude man, die zich niet liet opjagen in het doorgedraaide format van het programma, maar zeer beheerst messcherpe antwoorden gaf.

      http://www.roelants.nl/tag/boekennieuws/Hartger-Wassink.html,

      opgeblazen kikker 2.0

      iemand die heel groot en breed is; klerenkast; ook: dik persoon

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een opgeblazen kikker…

      is een persoon

          Algemene voorbeelden


          Kreten als opgeblazen kikker, klerenkast of luchtballon worden regelmatig gebruikt door mensen die niet gehinderd worden door enige kennis van de sport. Als je een blik achter de schermen werpt bij bodybuilding ontdek je al snel dat er heel wat voor komt kijken.

          Meppeler Courant,

          Mijn grootste vrees is dat je er zo een opgeblazen kikker van wordt, ik wil wat atletischer gebouwd zijn met mooi afgetekende spieren, maar ik wil in geen geval opgeblazen eruit zien.

          http://www.fitnessforum.nl/index.php/topic/8415-creatine/,

          Toen ik begin twintig was, merkte ik wel dat ik dikker en dikker werd. Ik kon me steeds slechter bewegen [...]. Ik voelde mij een opgeblazen kikker, verschrikkelijk gewoon. Ik schaamde mij voor mijn lijf en durfde niet meer naar buiten.

          http://www.mijngeheim.nl/pagina/hoe_is_het_nu_met/item/631/